19:00h Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel – “Grans Esdeveniments Esportius”
“Barcelona ’92: Donde todo empezó” de Michael Robinson. Barcelona’92: Donde todo empezó és un viatge 20 anys després del mític estiu dels JJOO del ’92. El testimoni d’alguns dels seus protagonistes ens permet reviure aquell moment màgic en què Barcelona es va obrir al món, Espanya va divulgar un missatge de modernitat i a partir del qual l’esport espanyol va començar a volar.
“Barcelona World Race 2010-2011” de Digby Fox . Reportatge documental de la Volta al Món de Vela, a dos i sense escales. La tercera edició de la Barcelona World Race tindrà lloc el 31 de desembre del 2014. Durant més de tres mesos, dos tripulants recorreran aproximadament 25.000 milles pels oceans més hostils del planeta, amb sortida i arribada a Barcelona.
Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch
17:00h Auditori Grand – Esport & Sport
“Anyone for tennis?” de Monne Lindström.Dues línies argumentals diferenciades amb un denominador comú: l’aventura.
“Le gran bain” de Tom Gargonne. Una faula futurista on les normes despietades del món laboral es traspassen a l’esportiu. L’André és un nedador que ha competit per determinar el futur del seu negoci. Cansat d’aquest món tan competitiu en el qual veu créixer la seva filla, André decideix llançar la tovallola per submergir-se en les profunditats.
“Récifs” de Guignard Yohan. Récifs és un documental experimental rodat en el vestuari d’un club de rugbi del sud de França. La pel·lícula presenta un punt de vista radical sobre l’atmosfera de por i tensió física que es reflecteix tant en els cossos dels jugadors com en les mateixes parets del vestuari.
“Aquadettes” de Zackary Canepari y Drea Cooper. Una reflexió sobre la vida, la mort i la natación sincronitzada.
18:00h Auditori Grand – “Bojos per el Beisbol”
“Fuera de liga” de Ian Padrón. A Cuba, la passió nacional és el beisbol. A l’Havana, ‘’capital de tots els cubans’’, existeix, des del 1962, l’equip ‘’Industriales’’, conegut com ‘’los Azules’’. Per primer cop, es narra la història d’aquest llegendari equip cubà a través del testimoni d’atletes i aficionats que viuen dins o fora de Cuba.
Auditori Petit – “Esport i valors”
“Right to play” de Frank Marshall. Johann Koss és un patinador de velocitat sobre gel que va guanyar quatre ors olímpics. Koss no concebia l’esport com un aparador per als seus triomfs. El seu gran èxit ha estat situar l’esport en les vides de centenars de milers de nens refugiats, mitjançant la seva ONG: Right to Play.
“Za czapke gruszek” de Dominika Montean. Tres professionals de l’hoquei sobre gel jubilats, amics des de fa més de 30 anys, jugadors i entrenadors, que havien coincidit en el mateix equip, tornen a la pista. Però aquest cop, no per a competir sinó per a entrenar nens de 8 anys. Sabran comunicar-se amb ells en el món de l’esport modern?
“Passió per l’esport” de Sergi Agustí. Vídeo promocional de la Federació Acell. Una aproximació als Special Olympics a través de la passió i els valors dels seus esportistes. Una nova mirada sobre l’esport i la discapacitat.
19:15h Auditori Petit – “Esports i integració”
“Bordo Mavi” de Tuna Kaptan. En un cafè turc de Munic, un cec crida: ‘’Bordeus!’’, ‘’Visca els blaus’’. Cada partit de 90 minuts fa aflorar la seva passió desbordada per un equip que no veu però pel qual sent una completa devoció.
“Soufian, el nen que volia volar” de Xavi Torres, Santi Padró, Bernat Miró, Jesús Muñoz. Soufian té 11 anys i és un nen feliç. Viu amb els seus pares i practica diferents esports, com tots els seus amics de l’escola. Res d’especial, si no fos perquè en Soufian no té cames. Aquesta és una història de superació d’un nen ple de somnis que viurà trobades màgiques amb dos personatges famosos
20:15h Auditori Petit – “Cinema en Bicicleta”
“Espíritu Titán” de Jordi Escursell Rofes. Experimental que combina la bellesa de la música amb una dura prova esportiva que transmet a cada participant sensacions totalment diferents. L’objectiu? Arribar a la meta! Això és l’Esperit Titan.
“El Payo” de Manuel Saiz. El 1967, a tres dies del seu debut als Panamericans de Winnipeg, Antonio Matesevach, llegenda del ciclisme argentí, va ser envestit per un cotxe. Un succés que va donar un tomb radical a la seva vida. Un commovedor relat sobre somnis trencats i reconstruïts, sobre la passió i la voluntat de reescriure el propi destí.
“A Great Macedonian” de Renato Giugliano. Dejan, un noi macedoni de viatge cap a França, acompanyat només per la seva bicicleta i les seves pròtesis a les cames, no coneix la por i es proposa superar els seus límits gràcies a la seva força de voluntat i al plaer que li proporcionen els reptes.
“Red Bull Silent Project” de Ramsés Rivera. 27 d’abril de 2011, dia mundial de la sensibilització contra el soroll. El tetracampió del món de trial, Adam Raga, se suma a la celebració: enmig del Valle del Silencio (Lleó) i a cavall d’una moto elèctrica, ens demostra que també es pot fer bon trial… en silenci.
“La Riera de les Arenes” de Xavier Navarro. Reportatge monogràfic de la Riera de les Arenes en bicicleta de muntanya, en el seu pas pels termes municipals de Matadepera i Terrassa. Dedicat a tots els amants d’aquest esport.
20:30h Auditori Grand – “Bulgaria com país convidat”
“Manchester United ot Svishtov” de Stefan Valdobrev. Seguint el somni estrany d’un home que desitja dur el nom del seu equip favorit, Manchester United ot Svishtov ens acosta a la vida d’un constructor búlgar, als seus memorables amics i a la passió compartida pel futbol. Un retrat de la Bulgària contemporània que planteja importants interrogants al voltant de la identitat.